Start Ik Omzwervingen Ontdek Tentoonstellingen

In 2012 vierde Oisterwijk op indrukwekkende wijze haar 800-jarig bestaan.In de drie kernen Oisterwijk, Moergestel en Heukelom hebben meer dan 130 activiteiten plaatsgevonden. Ook zijn de banden aangehaald met Belgische plaatsen, die eveneens 800-jaar bestonden. Landen is hier een voorbeeld van.


Een van de in het oog springende projecten waren de vogelverleiders van Heukelom. Gedurende het jubileumjaar heeft de gemeenschap ruim 500 vogelverleiders aangekleed en geplaatst op een mooie zichtlocatie in Heukelom.


Zo ontstond een bont gezelschap als dwarsdoorsnee van de jubilerende gemeenschap. Het werd een attractie, waarbij vele voorbijgangers stilhielden en genoten.


Als een van de initiatiefnemers en bestuursleden van Oisterwijk 800 kreeg Kees Van Dongen het idee om van de vogelverleiders een sprookje te maken. Het idee werd door zijn medebestuursleden enthousiast ontvangen.


In zijn hoofd ontstond het begin van een verhaal, dat tot bloei kwam door te gaan vertellen aan zijn zoon Sem (8 jaar). Het verhaal werd daarna opgeschreven, waarna ook zijn twee dochters Katinka (12 jaar) en Melissa(10 jaar) enthousiast reageerden.Het verhaal was geboren, maar nog geen volwaardig boek.


Dankzij de contacten en initiatieven van Paul Spapens (voorzitter Oisterwijk800) was er al snel een schrijver Jan Smeets en uitgever Robin Logjes. Tijdens een uitwisseling met de Belgische plaats Landen ontmoetten we Gie Swolfs, die bereid was de illustraties te verzorgen. Allen hebben belangeloos meegewerkt aan dit boek om zo in Nederland en Belgiê een goed doel te steunen.

Een sprookje op zich dat het zo is gegaan!


Storybook